Родичі загиблих на Майдані під судом вимагають в'язниці для Януковича

Родичі загиблих на Майдані під судом вимагають в'язниці для Януковича

Фото
Укрінформ
Під Святошинським районним судом у Києві, де очікується допит екс-президента Віктора Януковича за допомогою відеоконференцзв'язку, родичі загиблих і потерпілі на Майдані вимагають тюремного ув'язнення Януковичу.

Про це з місця події повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми сподіваємося, що представники сторони звинувачення будуть ставити правильні запитання Януковичу для того, щоби притягти його до відповідальності вже як головного злочинця, який винен у розстрілі активістів на Майдані", - сказав координатор ініціативи потерпілих і поранених на Майдані Павло Сидоренко.

Він зазначив, що акція не спрямована на блокування роботи суду.

"Ми не блокуємо суд, ми прийшли заявити про те, що Янукович головний злочинець у розстрілах на Майдані - й він повинен сидіти на нарах", - підкреслив він.

Близько 20 активістів і родичів загиблих на Майдані скандують: "Зека на нари".

Учасники акції тримають в руках листівки, на яких написано: "Я вижив. Вимагаю: зека - на нари", "Мій батько загинув. Вимагаю: зека-на нари", "Мій син загинув. Вимагаю: зека на нари".

Біля суду охорону громадського порядку забезпечують близько 100 правоохоронців. Ситуація спокійна, провокацій не було. На захід акредитувалися 51 українських і міжнародних ЗМІ.

5 підозрюваних колишніх бійців "Беркута" вже доставили в суд.

У залі суду ажіотаж: місця для більшості представників ЗМІ немає. Журналісти спостерігатимуть за судовим засіданням із сусідньої зали, де організована онлайн-трансляція.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-