Азаров зібрав

Азаров зібрав "товаришів по нещастю" і погрожує повернутися

Укрінформ
Колишній глава уряду часів президентства Януковича Микола Азаров, який втік до Росії, заявив про проведення 27 листопада «з'їзду політемігрантів і політв'язнів України».

Про це "права рука" Януковича написав на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, метою "заходу" було привернути увагу західної громадськості до "політичних репресій, які проводить нинішня київська влада".

Хто саме став учасником цих зборів, Азаров уточнювати не став, але при цьому зазначив, що за кожним з них стоїть "непроста доля", адже їм "довелося залишити Батьківщину в непростих умовах".

Наостанок Азаров пригрозив "повернутися в країну і будувати нову Україну", як "вже не раз це робили".

Як повідомлялося, колишній президент Віктор Янукович і екс-прем'єр Микола Азаров залишили Україну у 2014 році після масових розстрілів учасників протестів на Майдані Незалежності. Відтоді вони ховаються на території Росії.

У жовтні 2016 року заступник Генерального прокурора України Євгеній Енін заявив, що російська сторона тричі відмовляла Україні в екстрадиції Азарова, якого в країні обвинувачують у перевищенні влади, що спричинило тяжкі наслідки, привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем.

Раніше глава Ощадбанку Андрій Пишний заявив, що у цій фінустанові на рахунках екс-президента Віктора Януковича і колишнього прем'єр-міністра Миколи Азарова знаходиться понад 1,15 млрд доларів.

Азарова і Януковича з синами включено в список санкцій Євросоюзу. Рада ЄС уперше ввела санкції проти ряду колишніх українських високопосадовців у березні 2014 року строком на один рік. Після того вони двічі подовжувалися - у березні 2015 і у березні 2016 року - до березня 2017 р.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-