Слідство мало зробити все, щоб не дійшло до допиту Януковича як свідка - Касько

Слідство мало зробити все, щоб не дійшло до допиту Януковича як свідка - Касько

Укрінформ
Допит Януковича в статусі свідка захисту беркутівців – не на користь звинувачення, і прокурори мали б зробити все, щоб не допустити цієї процедури.

Про це заявив екс-заступник Генерального прокурора України в ефірі «Перші про головне. Коментарі» (щобудня о 19.00 на телеканалі ZIK).

Віталій Касько, зокрема, підкреслив, що сама така процедура не вигідна стороні звинувачення: «Це було клопотання сторони захисту. Воно було явно не на користь сторони звинувачення. Очевидно, що допит свідка ще й на стороні захисту беркутівців  - це не той статус, в якому мав би виступати Янукович. Проте суд прийняв таке рішення. І запит був направлений до Росії».

Віталій Касько також висловив сумніви в ефективності цього процесу. «Стороні обвинувачення треба було робити все, щоб не допустити задоволення клопотання про допит Януковича в якості свідка в справі екс-беркутівців. Треба було переконувати суд не робити цього, обґрунтовувати, що для такої процедури немає жодних підстав. Тепер все, що залишається стороні обвинувачення, – робити все задля того, щоб звести до мінімуму негативні наслідки цього допиту саме для цього кримінального провадження, в тому числі – і для кримінального провадження, в якому фігурує Янукович як свідок».

Нагадаємо, 25 листопада колишній президент України Віктор Янукович під час свого першого виступу на суді у справі екс-беркутівців говорив українською мовою. Утім його допит перенесли на 28 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-