Порошенко дозволив Нацраді штрафувати радіо і ТБ

Порошенко дозволив Нацраді штрафувати радіо і ТБ

Укрінформ
Президент Петро Порошенко підписав закон, який надає право Національній раді з питань телебачення і радіомовлення штрафувати порушників.

Зокрема, на сайті Верховної Ради у графі щодо стану проходження документа вказується, що його «повернуто з підписом від Президента».

Закон вдосконалює процедуру застосування санкцій Національною радою з питань телебачення і радіомовлення і надає їй можливість накладати на телерадіокомпанії штрафи у разі недотримання ними законодавства. 

Розміри штрафів розраховуватимуться відповідно до розміру ліцензійного збору мовника або провайдера й коливатимуться в межах 5-25 % розміру ліцензійного збору.

Передбачається, що штраф у 25 % від ліцензійного збору мовник отримає за заклик до насильницької зміни конституційного ладу в Україні; заклики до розв'язування війни, агресивних дій, розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі; пропаганду винятковості, зверхності або неповноцінності осіб тощо.

Водночас за трансляцію програм, де надаються послуги з ворожіння; відеосюжетів, які можуть зашкодити фізичному та моральному розвитку дітей; телепередач, виготовлених після 1 серпня 1991 року, що містять популяризацію або пропаганду органів держави-агресора та інше, мовник муситиме сплатити 10% від ліцензійного збору. Нарешті, штраф у 5 відсотків від ліцензійного збору мовник може отримати за порушення умов ліцензії або ліцензійних умов.

Як повідомляв Укрінформ, 1 листопада Верховна Рада ухвалила закон «Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" щодо вдосконалення процедури застосування санкцій Національною Радою». За це рішення проголосували 236 народних депутатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-