Справа Єфремова: суд допитує екс-регіонала Медяника

Справа Єфремова: суд допитує екс-регіонала Медяника

Фото
Укрінформ
Колишній член Партії регіонів Володимир Медяник дає свідчення на судовому засіданні у справі щодо продовження строку тримання під вартою екс-регіонала Олександра Єфремова.

Рішення про допит цього свідка ухвалив суддя Печерського районного суду міста Києва Володимир Карабань, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Беручи до уваги, що, за даними адвокатів, свідок спеціально прилетів з-за меж території України... слідчий суддя вважає за можливе змінити порядок судового розгляду, задовольнити клопотання сторони захисту і провести допит Володимира Медяника", - сказав Карабань.

Клопотання про допит цього свідка у суді подав адвокат Євген Солодко після того, як йому під час виступу по суті клопотання прокуратури повідомили, що Медяник прибув до суду.

Водночас Єфремов заявив, що "допит Медяника спростує всі докази сторони обвинувачення". За словами екс-регіонала, за двома підозрами, які йому висунуті, "Медяник є головним моїм спільником".

Прокурори заперечували проти допиту Медяника в суді, посилаючись на те, що всі його свідчення вже є у матеріалах справи.

Як повідомлялося, Печерський райсуд розглядає клопотання Генпрокуратури про обрання запобіжного заходу колишньому народному депутату від Партії регіонів Олександру Єфремову, термін утримання під вартою якого спливає 24 листопада.

30 липня 2016 року слідчі Генеральної прокуратури України спільно з СБУ затримали Єфремова в аеропорту Бориспіль.

Його підозрюють у вчиненні низки кримінальних правопорушень, зокрема у заволодінні майном "Луганськвугілля" шляхом зловживання службовим становищем (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України); у вчиненні умисних дій з метою зміни меж території України на порушення Конституції, що призвело до загибелі людей та інших тяжких наслідків (ч. 3 ст. 110 КК України); у вчиненні організаційного та іншого сприяння створенню та діяльності терористичної організації "ЛНР" (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-