Глава Мін'юсту пояснив, як суд використає допит Януковича

Глава Мін'юсту пояснив, як суд використає допит Януковича

Укрінформ
Міністр юстиції Павло Петренко заявив, що допит екс-президента Віктора Януковича потрібний, щоб завершити юридичну складову розслідувань.

Про це міністр сказав в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Українська сторона у рамках розслідування справ проти Януковича і його оточення робила запити не просто про допит, а й про видачу з боку РФ. Росія, як завжди, закриває очі і грубо не виконує міжнародні зобов'язання. Але нам потрібний цей допит, щоб завершити юридичну складову наших розслідувань. Якщо та сторона ухилятиметься від допиту, або російська сторона не забезпечить умов для проведення допиту, я переконаний, що у правоохоронних органів досить доказової бази, щоб у рамках заочного провадження завершити перші справи і передати їх для розгляду по суті в українські суди", - пояснив він.

Петренко додав, що Україна виконала всі юридичні процедури, щоб дати можливість Януковичу озвучити свої свідчення.

"Адже ми демократична країна. Чи скористається Янукович цим - це його справа. Але українська Феміда матиме всі можливості, щоб довести ці кримінальні справи до завершення, до ухвалення вироків", - підсумував він.

Як повідомлялося, допит Януковича анонсований на 25 листопада. Святошинський районний суд Києва вже отримав повідомлення від Ростовського обласного суду РФ про можливість проведення цього допиту. В той же час генеральний прокурор України Юрій Луценко сумнівається, що екс-президент Янукович під час допиту по відеозв'язку надасть цінні свідчення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-