Україна, ЄС і Нідерланди знайдуть компроміс у завершенні ратифікації – Президент

Україна, ЄС і Нідерланди знайдуть компроміс у завершенні ратифікації – Президент

Укрінформ
Президент Петро Порошенко прогнозує, що між Україною, ЄС та Нідерландами буде знайдено взаємоприйнятний компроміс щодо завершення ратифікації Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі.

Про це Глава Української держави сказав у неділю у своєму зверненні з нагоди Дня Гідності та Свободи, повідомляє прес-служба Президента.

"Мої переговори з лідерами інституцій та держав-членів Європейського Союзу також дають підстави прогнозувати, що буде знайдено взаємоприйнятний компроміс між Україною, Євросоюзом та Нідерландами і ратифікацію Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі буде завершено", - заявив Президент.

Він зауважив, що Україна реалізувала 144 пункти Плану дій з візової лібералізації, здійснивши при цьому низку надзвичайно важливих для нас самих реформ. Цього тижня Рада Євросоюзу одностайно ухвалила рішення, яким визнала повне виконання Україною всіх зобов'язань. "Вона задекларувала чітку політичну волю Союзу та всіх його членів надати нам безвізовий режим найближчим часом, після узгодження деяких суто внутрішніх процедур Європейського Союзу", - сказав Порошенко.

Він підкреслив, що саме Євромайдан, Революція Гідності і світлої пам'яті Небесна сотня безповоротно визначили європейський вектор України.

"Ми рухаємося в правильному напрямку і до правильних цілей. Та шлях до європейських зірок, як і будь-який інший, пролягає крізь терни - рer aspera ad astra. Тому в дорозі так важко. Тому й прорахунки при вирішенні надскладних завдань неминучі", - підкреслив Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-