Президент каже, що не допустить внутрішніх конфліктів в Україні

Президент каже, що не допустить внутрішніх конфліктів в Україні

Звернення
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко заявляє, що не допустить реалізації сценарію внутрішніх конфліктів в Україні, оскільки такий сценарій зробить її незахищеною перед зовнішньою агресією.

На цьому Глава Української держави наголосив у своєму зверненні з нагоди Дня Гідності та Свободи, повідомляє прес-служба Президента.

"Ворог не лише атакує Україну ззовні, але й розхитує нас зсередини. Метою Кремля є постійна  внутрішня дестабілізація, анархія, отаманщина. Дострокові вибори в Україні і посилення позицій проросійських сил в новому парламенті. А далі – ревізія європейського курсу. А ще потім - повна зміна зовнішньополітичного вектору держави. У фіналі - повернення України в імперське стійло", - заявив Порошенко.

Якщо піти шляхом внутрішніх конфліктів, зауважив Президент, то це означає  зробити Україну незахищеною перед зовнішньою агресією.

"Якщо піти шляхом гострих внутрішніх конфліктів, можна дуже швидко кинути країну у прірву хаосу і безладу, зробити незахищеною перед зовнішньою агресією. Як Президент я не допущу такого сценарію", - підкреслив він.

Керівник держави зауважив, що вже неодноразово на історичних прикладах показував, як авторитарна Московія переваги демократії в сусідніх країнах використовувала в своїх інтересах – аж до поглинання цих країн. "Впевнений, цього разу у неї нічого не вийде. Чому? Бо ми, українці – мудрий народ, який складно збити на манівці", - сказав він.

При цьому Президент закликав "не таврувати всіх без розбору учасників масових акцій".

"Зрозуміло, що у людей є підстави для невдоволення і кожний вільний громадянин у вільній Україні має невід’ємне право на протест. Саме демократія та свобода стали очевидними здобутками Революції Гідності. Війна і криза заважали зосередитись на питаннях добробуту. Зараз вже уряд і вся влада мають можливість сконцентрувати увагу саме на цьому", - сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-