Парубій розповів про розмову із Варфоломієм про українську помісну церкву

Парубій розповів про розмову із Варфоломієм про українську помісну церкву

Фото
Укрінформ
Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, який перебуває з візитом у Туреччині, дві години детально обговорював зі Вселенським Патріархом Варфоломієм перспективи утворення української помісної церкви.

Про це Парубій написав у Facebook.

"Сьогодні у Стамбулі провів зустріч зі Вселенським Патріархом Варфоломієм. Привітав його з 25-літтям Патріаршого служіння. Понад дві години ми детально говорили про перспективи утворення Єдиної Помісної Української Православної Церкви та надання їй Томосу про Автокефалію", - написав Парубій.

Він підкреслив: переконаний, що утворення Єдиної Помісної Української Православної Церкви - це єднання українського народу і запорука національної безпеки. "Зараз Господь дає нам унікальний історичний шанс - об'єднати Українську Православну Церкву - консолідувати народ", - написав Парубій.

Як повідомляло агентство, голова Верховної Ради України Андрій Парубій здійснює візит до Турецької Республіки.

Програмою візиту передбачено зустріч із Вселенським Патріархом Варфоломієм, з Головою Великих Національних Зборів Турецької Республіки Ісмаїлом Кахраманом, участь у засіданні Парламентської Асамблеї НАТО, зустріч з Президентом ПА НАТО М.Тернером та звернення Голови ВР до Комітету цивільного виміру безпеки ПА НАТО з питання доповіді щодо двох вимірів конфлікту в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-