Гройсман зустрівся з громадським експертам - почути, що хвилює, і послухати поради

Гройсман зустрівся з громадським експертам - почути, що хвилює, і послухати поради

Фото
Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман у четвер провів зустріч із представниками громадянського суспільства для обговорення актуальних питань суспільного життя та дій уряду.

Про це повідомляє Урядовий портал.

"Дуже важливо отримати зворотній зв'язок того, що відбувається у нас в суспільстві, країні, почути, що вас хвилює, де ви бачите виклики, який прогрес у нас є, де немає, щоб коригувати дії самої влади", - зазначив Гройсман на початку зустрічі.

Прем'єр поінформував представників громадських організацій про останні прийняті урядом рішення, зокрема, щодо підвищення удвічі мінімальної заробітної плати, запровадження механізму референтного ціноутворення на ліки, запуску системи електронного декларування, відміни державного регулювання цін на продукти харчування, утворення Офісу залучення та підтримки інвестицій і Національного комітету з промислового розвитку.

Він додав, що уряд стикається зі значним спротивом та протидією у провадженні необхідних змін. Він навів приклад прийняття рішень щодо спрощення реєстрації ліків та референтного ціноутворення, що блокувалося як із середини міністерства, так і незацікавленим фармацевтичним лобі. У цьому контексті Гройсман закликав громадянське суспільство посилювати тиск для прийняття правильних і необхідних країні рішень.

"Я оптимістично дивлюся у майбутнє і закликаю усіх вас тиснути на прийняття нормальних рішень. Громадська підтримка дуже потрібна для того, щоб приймати правильні рішення і їх реалізовувати", - зазначив Гройсман.

Громадські активісти та представники уряду обговорили впроваджувані урядом дії у секторальних реформах, зокрема, енергоефективності, охорони здоров'я, продовженні децентралізації, підтримки зростання економіки та рівня життя людей.

У зустрічі взяли участь експерти та керівники Інституту економічних досліджень та політичних консультацій, Громадянської мережі "ОПОРА", організації "Центр UA", CASE Україна, громадської ініціативи "Реанімаційний пакет реформ", Центру економічної стратегії, Міжнародного фонду "Відродження", громадської організації "Український незалежний центр політичних досліджень", "Інститут суспільно-економічних досліджень", ІК Concorde Capital, Центру економічного розвитку, Благодійного фонду "Пацієнти України", Центру політичних студій та аналітики "Ейдос", громадської організації "Інститут громадянського суспільства", Координаційної ради Всеукраїнської мережі людей, які живуть з ВІЛ/СНІД, Київської школи економіки та Transparency International Україна.

Фото: Сироткіна Анастасія

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-