Розенко прокоментував зниження пенсійного віку в Польщі

Розенко прокоментував зниження пенсійного віку в Польщі

Укрінформ
Міністр соціальної політики України Павло Розенко вважає, що зниження пенсійного віку в Польщі - це красномовна відповідь вітчизняним "ліберальним популістам" та експертам МВФ.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Підвищення пенсійного віку, на переконання міністра, взагалі не можна позиціонувати як реформу.

"Польща знизила пенсійний вік! Ось вам будь ласка те, про що я говорю постійно, в тому числі деяким нашим ліберальним популістам, а також експертам МВФ, які безапеляційно пропонують підняти пенсійний вік в Україні", - зазначив міністр.

Він підкреслив, що залишається критиком ідеї підвищення пенсійного віку в Україні через низьку тривалість життя та тотальну бідність населення. Крім того, він зазначив, що взагалі не вважає реформою підвищення пенсійного віку.

"Переконаний, що підняття пенсійного віку в нинішній ситуації абсолютно необгрунтована ідея ні з фінансової, ні з політичної точки зору. В нинішніх умовах тотальної бідності та низької тривалості життя в Україні піднімати пенсійний вік неможливо. Пенсійна реформа - це не підняття віку, а структурні зміни самого принципу пенсійного страхування, поступовий перехід від повністю збанкрутілої солідарної системи до трирівневої моделі (солідарна, накопичувальна, недержавна) пенсійного страхування", - наголосив Розенко.

Крім того, попередив він, навіть за умови підвищення вікової межі для пенсіонерів, це питання завжди використовуватиметься як засіб у політичній конкуренції, і завжди відбуватимуться "відкати" назад.

"Завжди знайдуться політичні сили, які виставлять "на щит" ідею зменшення пенсійного віку і після перемоги на виборах таки зроблять це", - підкреслив міністр.

Як повідомляв Укрінформ, польський сейм у середу проголосував за зниження пенсійного віку з 67-ми років до 65-ти років для чоловіків і 60-ти років для жінок. Глава уряду Беата Шидло повідомила, що партія “Право і Справедливість” (PiS), чинний уряд і президент Анджей Дуда виконують свою обіцянку і повертають соціальну справедливість для громадян країни. Вона зауважила, що попередня коаліція “Громадянської платформи” (РО) і Польської селянської партії (PSL) підвищили пенсійний вік всупереч інтересам громадян. Згідно з прийнятим законом, з 1 жовтня 2017 року жінки зможуть виходити на пенсію у віці 60-ти років, а чоловіки – 65-ти. Попередня коаліція PO-PSL підняла пенсійний вік до 67-ми років для чоловіків і жінок, при цьому він повинен був підніматися поступово.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-