Справа Майдану: ГПУ завершила розслідування щодо екс-голови міліції Києва

Справа Майдану: ГПУ завершила розслідування щодо екс-голови міліції Києва

Укрінформ
Генеральна прокуратура завершила досудове розслідування за підозрою екс-керівника управління громадської безпеки Головного управління МВС України в м. Києві Валерія Коряка, якому інкримінується силовий розгін Майдану 30 листопада 2013 року.

Про це інформує прес-служба ГПУ.

"Вказана особа підозрюється у вчиненні, на виконання вказівок керівництва, 01.12.2013 на вул. Банковій у м. Києві, віддання завідомо незаконного наказу підконтрольним працівникам спецпідрозділу «Беркут» та військовослужбовцям внутрішніх військ МВС України на застосування фізичної сили та спеціальних засобів до учасників акції протесту та журналістів, унаслідок чого заподіяно тілесні ушкодження більше ніж 29 мітингувальникам та 22 представникам засобів масової інформації, тобто спричинено тяжкі наслідки", - зазначили у ГПУ.

Крім того, щодо цих подій зазначеному керівнику управління громадської безпеки ГУМВС України в м. Києві інкриміновано неналежне виконання своїх службових обов’язків, унаслідок чого отримали тілесні ушкодження 26 бійців внутрішніх військ та патрульно-постової служби.

Наразі стороні захисту відкрито доступ до матеріалів провадження.

Як повідомляв Укрінформ, за результатами розслідування розгону студентського Майдану повідомлено про підозру 16 особам, у тому числі колишнім представникам керівництва держави та правоохоронних органів. Щодо 5 із цих підозрюваних обвинувальні акти розглядаються судом.

За наслідками розслідування подій, що відбулись 01.12.2013 на вул. Банковій в м. Києві, в організації розгону протестувальників та застосування до них насильства повідомлено про підозру п’ятьом особам з числа керівництва держави та правоохоронних органів та п’ятьом правоохоронцям, які виконували ці протиправні дії.

Досудове розслідування, спрямоване на встановлення інших організаторів та виконавців злочинів, вчинених під час цих подій, триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-