Деканоідзе не вважає Трояна відповідною заміною собі

Деканоідзе не вважає Трояна відповідною заміною собі

Укрінформ
Голова Нацполіції України Хатія Деканоїдзе заявила, що не бачить наступним на цій посаді свого першого заступника - керівника кримінальної поліції Вадима Трояна.

Про це Деканоїдзе заявила в понеділок на брифінгу в Києві, під час якого вона заявила про свою відставку, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Обирати нових кандидатів - це не моя прерогатива. Але я не бачу, що Вадим Троян - це політично незаангажована людина. Тож я особисто, як Хатія Деканоїдзе, громадянка України, не бачу його новим головою (Нацполіції України - ред.), це моя думка", - сказала вона, коментуючи інформацію про можливе призначення після неї на посаду голови Нацполіції Вадима Трояна.

Деканоїдзе зазначила, що нового очільника Нацполіції потрібно обирати за  конкурсом.

Водночас вона заявила, що досі збереглася традиція втручання в роботу поліції політиків.

"Я не виносила сміття з хати, я державна людина. Але вважаю за свій обов'язок звернутися до політиків і чиновників на всіх рівнях, починаючи від народних депутатів і закінчуючи найбільш високими кабінетами, з проханням, - навіть із вимогою, - відмовитися від втручання в роботу Національної поліції", - зазначила вона.

Деканоїдзе переконана, що не можуть і не мають призначення до правоохоронних органів узгоджуватися з політиками. За її словами, політики не повинні використовувати або намагатися використовувати сили правопорядку для захисту своїх політичних інтересів.

"Без розуміння цього країна врешті-решт знову буде приречена на протистояння між суспільством і владою", - підкреслила вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-