Мінгареллі про безвіз: ЄС обговорює

Мінгареллі про безвіз: ЄС обговорює "запобіжник". Це потребує трохи часу

Укрінформ
Європейський Союз надасть Україні безвізовий режим після того, як два законодавчих органи ЄС - Європарламент і Рада Європи - завершать узгодження механізму призупинення безвізового режиму для третіх країн.

Про це на конференції "Відносини України - ЄС: тест на міцність" заявив посол ЄС в Україні Х'ю Мінгареллі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Єврокомісія ще декілька місяців тому заявила, що Євросоюз має надати Україні безвізовий режим. З того часу два європейських законодавчих органи - Європарламент і Рада ЄС - обговорюють горизонтальні питання, власне механізм призупинення, які ми хотіли б включити в угоди щодо надання безвізового режиму не тільки для України, а для всіх країн. Це потребує трохи часу. Ніхто не каже, що для цього знадобиться п'ять або п'ятнадцять років. Україна у найближчому майбутньому отримає безвізовий режим", - сказав Мінгареллі.

Водночас він зазначив, що Україна здійснила багато реформ в антикорупційній, судовій та інших сферах не для того, щоб отримати безвізовий режим, а щоб покращити життєві умови українських громадян.

"Все, що було зроблено в рамках Плану дій з візової лібералізації, вже має позитивний вплив на повсякденне життя кожного українського громадянина", - підкреслив посол ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-