Слідчий комітет РФ

Слідчий комітет РФ "склепав" заочні обвинувачення чотирьом українським командирам

Укрінформ
Слідчий комітет Росії заявив про заочне пред'явлення обвинувачення чотирьом командирам Збройних сил України.

Про це повідомляється на сайті Слідчого комітету РФ.

Зокрема, командирів 92 та 72 окремих механізованих бригад полковників Віктора Николюка та Андрія Соколова звинувачують у тому, що 27 жовтня 2016 року вони нібито здійснили прицільний артилерійський обстріл житлових будинків у Кіровському районі міста Макіївки під Донецьком, в результаті якого, як стверджують у Слідкомі, загинули двоє чоловіків і поранення різного ступеня тяжкості отримали п'ять чоловік.

Також у Слідкомі РФ заявили, що аналогічне звинувачення заочно пред'явлено командиру 44 окремої артилерійської бригади ЗС України полковнику Олегу Лісовому, який, як стверджує слідчий комітет, 26 травня 2015 року спільно зі своїми підлеглими здійснив прицільний артилерійський обстріл об'єктів цивільної інфраструктури в місті Горлівці, що нібито призвело до загибелі трьох осіб та поранення двох місцевих жителів.

У Слідчому комітеті РФ заявляють, що також серед обвинувачених заочно Андрій Грищенко, який раніше перебував на посаді командира 72 окремої механізованої бригади Збройних сил України, а нині - командувач оперативного командування «Південь» Сухопутних військ Збройних сил України. Як стверджують у Слідкоме, 4 червня 2015 року очолюваний ним підрозділ обстріляв з реактивних систем залпового вогню «Град» селище Тельманове, де в результаті нібито загинув 5-річний хлопчик.

Як повідомлялося, раніше так зване «міністерство держбезпеки ДНР» повідомило про затримання в окупованому Донецьку шести членів «української націоналістичної угруповання», нібито причетних до вбивства терориста Арсена Павлова (Мотороли).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-