Трамп не визнає Крим російським - Макфол

Трамп не визнає Крим російським - Макфол

Укрінформ
Обраний президентом США республіканець Дональд Трамп не визнаватиме Крим російським.

Таку думку в інтерв'ю телеканалу "Дождь" висловив екс-посол США в РФ Майкл Макфол, передає "Сегодня".

"Мій прогноз, що він не буде визнавати Крим російським, тому що дуже багато країн і занадто багато людей в Конгресі і Республіканській партії не підтримують таку ідею", - сказав Макфол.

За його словами, Трамп вважає українське питання не найголовнішим, тому не приділятиме йому особливої уваги. "Що стосується українського питання в більш широкому плані, думаю, що він не буде підтримувати ідею допомоги українському уряду", - додав він.

Екс-посол зазначив, що Трамп і президент РФ Володимир Путін співпрацюватимуть, якщо їх інтереси співпадуть: "Все-таки у зовнішній політиці це не якесь особисте ставлення: ти мій друг, я ваш друг, давайте налагоджувати гарні, теплі стосунки. Це не працює в цьому плані. Путін не друг. Нікому. Путін захищає російський національний інтерес, і я сподіваюся, що Трамп буде так само робити для нас. Це його робота. Коли це буде збігатися з російським інтересом, буде кооперація, співпраця, коли ні - складніше".

Макфол вважає, що у Москви і Вашингтона можуть виникнути суперечності навколо угоди щодо іранської ядерної програми. "Перше зіткнення буде з приводу Ірану. Трамп обіцяв, що буде ліквідовувати цей шестисторонній договір", – сказав дипломат.

Він також не виключив, що Москва може незабаром розчаруватися в новообраному американському президентові.

Нагадаємо, в п'ятницю стало відомо, що екс-послу США в РФ Майклу Макфолу заборонили в'їзд у Росію, бо він знаходиться в санкційному списку РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-