Справа

Справа "чорної каси" ПР: підозру Охендовському повернули на експертизу - ЗМІ

Укрінформ
Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) повернула до Національного антикорупційного бюро (НАБУ) проект підозри стосовно голови ЦВК Михайла Охендовського, який виступає одним з фігурантів справи "чорної бухгалтерії" Партії регіонів.

Про це у своїй статті для DT.UA пише Оксана Денисова. 

За її словами, Охендовський згадується в документах "чорної каси" регіоналів п'ять разів. "Детективи бюро чітко відстежили, що одна з виплат Охендовському на суму 15 тис. дол. за датою збіглася з днем отримання ним такої самої суми на особистий рахунок, після чого голова ЦВК нібито витратив їх за кордоном", – зазначає автор. 

За словами Денисової, САП повернула підозру до НАБУ з вимогою провести економічну експертизу, хоча інформації для повідомлення Охендовському про підозру та початку розслідування було цілком достатньо. Вона також зазначає, що комунікація між НАБУ та САП сьогодні здійснюється через Генпрокуратуру. 

11 листопада у НАБУ заявили, що готові оголосити перші підозри фігурантам справи про "чорну бухгалтерію" Партії регіонів, хоча ще наприкінці вересня Артем Ситник заявляв, що перші звинувачення у справі можуть бути передані до суду у жовтні. 

Як повідомлялося, екс-заступник голови СБУ Віктор Трепак передав НАБУ документи, що підтверджують незаконні виплати Партією регіонів коштів деяким колишнім і нинішнім високопосадовцям. Мова йде про чорну бухгалтерію ПР із загальними виплатами на суму близько двох мільярдів доларів. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-