Хан – Порошенку: ЄС найближчими тижнями розгляне безвіз для України

Хан – Порошенку: ЄС найближчими тижнями розгляне безвіз для України

Укрінформ
Комісар ЄС Йоханнес Хан заявив, що Україна виконала всі критерії щодо безвізового режиму і в найближчі тижні Європейський Союз має виконати власні зобов’язання.

Про це він заявив під час телефонної розмови з Президентом України Петром Порошенком, повідомляє прес-служба глави держави.  

"Співрозмовники обговорили низку актуальних питань порядку денного Україна-ЄС, зокрема запровадження безвізового режиму для громадян України. Комісар ЄС вчергове наголосив, що Україна виконала всі критерії і в найближчі тижні Європейський Союз має виконати власні зобов’язання", - йдеться у повідомленні.

Співрозмовники відзначили важливість збереження трансатлантичної єдності та готовність тісно співпрацювати з новою президентською адміністрацією США для допомоги Україні у протидії російській агресії.

Комісар ЄС запевнив у незмінній та послідовній підтримці України з боку Європейського Союзу у питанні відновлення суверенітету та територіальної цілісності, а також всебічного сприяння реформам.

Важливу увагу було приділено завершенню ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, а також проблемі зміцнення енергетичної безпеки в Європі.

"Глава держави наголосив, що рішення Європейської Комісії щодо розширення доступу "Газпрому" до газопроводу OPAL не відповідає духу угоди про асоціацію між Україною та ЄС та Договору про Енергетичне Співтовариство", - йдеться у повідомленні.

Президент України та Комісар ЄС домовились активізувати зусилля для забезпечення результативного проведення Саміту Україна-ЄС 24 листопада 2016 року у Брюсселі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-