Координатор ОБСЄ Тоні Фріш розповів у Мінську про в'язниці бойовиків

Координатор ОБСЄ Тоні Фріш розповів у Мінську про в'язниці бойовиків

Укрінформ
Координатор підгрупи з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи від ОБСЄ Тоні Фріш відвідав окуповані території на Донбасі та в'язниці, де утримують українських заручників. Він зміг передати українцям листи від рідних і проінспектував умови утримання.

Про деталі відвідання окупованих територій Фріш розповів на засіданні гуманітарної підгрупи у Мінську, повідомила у Фейсбуці представник України у гуманітарній підгрупі, перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко.

"Координатор ОБСЄ Тоні Фріш розповів гуманітарній підгрупі (сьогодні там працювали також В. Медведчук і експерти СБУ Ю.Тандіт і Ю.Кочанов) деталі своїх відвідин окупованих територій і тюрем, де утримують наших заручників. Він зміг передати бранцям листи від рідних і проінспектував умови утримання. Це була перша за півтора роки можливість побачити хлопців, ми дуже довго цього добивалися. Але, звичайно, наша ключова мета - не відвідини, а звільнення", - зазначила вона.

Крім того, на засіданні гуманітарної підгрупи українська сторона закликала ОРДЛО надати коректну інформацію про утримуваних і зробила "конкретні, компромісні пропозиції" задля звільнення заручників.

"Пройшлися по певних конкретних випадках незаконних утримань, висловили занепокоєння, що останніми тижнями значно збільшилась кількість випадків незаконних затримань на окупованих територіях. Привели всі відомі нам випадки таких незаконних затримань", - зазначила Геращенко.

За її словами, це все, що вона може сказати на сьогодні - "заради результату деталей більше не буде". "Працюємо. Все непросто", - наголосила Геращенко.

Вона також повідомила, що українська сторона підтримує ініціативи ОБСЄ і МКЧХ, які найближчим часом долучаться до проекту відбудови моста поблизу Станиці Луганської.

"Це дуже важливо для цивільного населення. І ми сприятимемо якнайшвидшій реконструкції моста. Україна наполягає на відкритті КПВВ "Золоте" і закликає ОБСЄ та РФ сприяти в тому, щоб ОРЛО відмовилася від всіх надуманих приводів, під якими блокує відкриття КПВВ. Ми наполягаємо, що цей пункт має працювати вже зараз, що розвантажить роботу інших пунктів", - наголосила представник України в гуманітарній підгрупі.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні у Мінську відбулося засідання Тристоронньої контактної групи з урегулювання на Донбасі. У вівторок, 8 листопада, у столиці Білорусі працювала гуманітарна підгрупа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-