Норвегія надасть €1,3 млн для виконання Плану дій Ради Європи для України

Норвегія надасть €1,3 млн для виконання Плану дій Ради Європи для України

Укрінформ
Уряд Норвегії ухвалив рішення додатково виділити 1,3 млн євро для реалізації Плану дій Ради Європи для України у сфері прав людини та верховенства права.

Про це на прес-конференції у середу заявив посол Норвегії в Україні Уле Т. Хорпестад, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Норвегія вирішила додатково підтримати План дій Ради Європи для України. Ми вже підтримуємо цей План у сумі близько 3 млн євро і вирішили зараз додати ще 1 млн 300 тис.  євро, тож загалом наша підтримка Плану дій Ради Європи для України становитиме 4 млн 300 тис. євро", - сказав Хорпестад.

Він додав, що Норвегія "дуже підтримує" українські реформи і вважає, що та робота, яка виконується за Планом дій Ради Європи, важлива і потрібна країні для продовження реформ у правоохоронній галузі, боротьбі з корупцією, реформі судової системи та верховенства права.

Хорпестад нагадав, що під час нещодавнього візиту Президента Петра Порошенка до Норвегії було ще раз підтверджено, що країна буде довгостроковим партнером України у підтримці реформ у правовій сфері, в галузі енергетики та енергоефективності і торгівлі.

Голова Офісу Ради Європи Мортен Енберг, у свою чергу, висловив подяку уряду Норвегії за підтримку Плану дій Ради Європи для України. 

"Виділення цих коштів означає, що Рада Європи разом з українським урядом зможе продовжувати реформування сектору права, судової системи, децентралізацію та ЗМІ. Ми також зможемо продовжити роботу в регіонах і говорити там про цінності Ради Європи, права людини, правосуддя і демократію, щоб усі українці знали, що означає, що Україна є членом Ради Європи", - сказав Енберг.

Він додав, що Рада Європи також має намір підтримати роботу над новим закон про вибори і та створенням Суспільного мовлення.

Відповідаючи на запитання журналістів стосовно контролю за використанням виділеної допомоги, посол Норвегії зазначив, що "ми працюємо з Міністерством закордонних справ та іншими урядовими органами і пильно стежимо за тим, щоб ці кошти були використані за призначенням, і говоримо про це українській владі".

План дій Ради Європи для України на 2015-2017 роки є спільною ініціативою Ради Європи та української влади. Його мета - підтримати Україну у виконанні її статутних і специфічних зобов'язань як держави-члена Ради Європи та сприяти вирішенню фундаментальних питань у сфері прав людини та верховенства права в Україні. Ця ініціатива поновлює зобов'язання Ради Європи допомагати Україні при проведенні необхідних реформ у сферах, що належать до компетенції Ради Європи - прав людини, верховенства права та демократії. Проекти, що впроваджуються в рамках Плану дій, спрямовані на підтримку таких сфер: конституційна реформа і функціонування демократичних інституцій, судова реформа, демократичне врядування, права людини, зокрема запобігання жорсткому поводженню та боротьба з безкарністю, реформа поліції та пенітенціарна реформа, підтримка уповноваженого ВР з прав людини, свобода медіа, захист меншин, антидискримінація, соціальні права та права дітей. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-