Євродепутат вибачився за затримку безвізу для України

Євродепутат вибачився за затримку безвізу для України

Укрінформ
Україна у рішенні про скасування візового режиму з Євросоюзом стала заручницею суперечок у питанні візової лібералізації для Туреччини.

Про це заявив у вівторок депутат Європарламенту від Польщі Яцек Саріуш-Вольський на засіданні комітету у закордонних справах, звертаючись до віце-прем’єр-міністра України з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Іванни Климпуш-Цинцадзе, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

"Незрозумілою є затримка процесу візової лібералізації, де ви стали заручниками візового питання між ЄС і Туреччиною. Так не повинно бути. Тому вибачте нас за це", - наголосив польський політик.

Окрім цього, він вибачився перед Україною, за блокування Нідерландами ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС та не вирішення проблеми щодо російського газопроводу "Північний потік-2".

"У питанні газопроводу OPAL, який є відгалуженням "Північного потоку", Україна стала заручником західного бізнесу і політичних інтересів в ЄС. Тому пробачте нас", - додав Саріуш-Вольський.

У свою чергу, віце-прем’єр-міністр України з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе подякувала польському депутату за таку позицію.

Як повідомляв Укрінформ, Єврокомісія 28 жовтня ухвалила рішення, яким дозволила російському монополісту "Газпрому" збільшити обсяги постачання газу через "Північний потік" та німецький газопровід OPAL.

За оцінкою експертів, рішення дозволити російському монополісту збільшити прокачування газу через OPAL забезпечить "Газпрому" скорочення обсягів транзиту блакитного палива через територію України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-