В ОБСЄ назвали ключову умову для поліцейської місії на Донбасі

В ОБСЄ назвали ключову умову для поліцейської місії на Донбасі

Укрінформ
Спеціальний уповноважений Федерального уряду Німеччини з питань головування в ОБСЄ та координатор міжсуспільного співробітництва з Росією, Центральною Азією та країнами Східного партнерства Гернот Ерлер заявив про те, що його країна буде продовжувати підтримку України.

Про це він сказав за підсумками перебування в Україні, передає кореспондент Укрінформу з посиланням на прес-службу ОБСЄ.

"Зобов'язання, солідарність і наполегливість громадянського суспільства в Україні дійсно вражають і є джерелом натхнення для всіх нас, щоб продовжити нашу підтримку мирного майбутнього України", - заявив політик після зустрічі з активістами громадянського суспільства, яка завершила програму триденного візиту.

Окрім зустрічей з народними депутатами, представниками Міністерства у справах тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб, а також поліцейських органів, Ерлер відвідав патрульний пункт СММ ОБСЄ в Сєвєродонецьку.

У Сєверодонецьку та у Києві він взяв участь у заходах діалогу координатора проектів ОБСЄ в Україні Вайдотаса Верби та зустрівся з представниками українських міністерств і місцевих органів влади в Луганській області.

Спецпредставник подякував спостерігачам, які виконують свою роботу в умовах численних перешкод і навіть загрози нападів. Ерлер закликав усі сторони повністю гарантувати безпеку спостерігачів СММ і устаткування та забезпечити їх безперешкодний доступ по всій території зони конфлікту.

"Місія повинна бути спроможною повною мірою виконувати свій мандат і для виконання тієї ролі, яка передбачена Мінськими домовленостями і в рамках угоди про роз'єднання", - підкреслив він.

Ерлер також заявив, що для створення збройної поліцейської місії необхідно одностайне рішення всіх країн-учасниць ОБСЄ.

"Україна вже тривалий час виступає за поліцейську місію в рамках ОБСЄ, але це не так просто. Ніколи ще не було такої збройної місії. Всі 57 країн-учасниць ОБСЄ повинні погодитися з цією українською пропозицією... Ще далеко до цього рішення", - цитує спецпредставника ЛІГА.net.

Він також підкреслив, що санкції проти Російської Федерації будуть діяти доти, допоки та не виконає всіх узятих на себе зобов'язань в рамках мінських угод.

У Сєвєродонецьку Ерлер був учасником форуму "Відновлення через діалог", який був організований координатором проектів ОБСЄ в Україні. Захід дозволив учасникам отримати більш повне уявлення про всеосяжний внесок ОБСЄ у зміцненні довіри та сприянні діалогу між центральними органами державної влади, органами місцевого самоврядування та низовими ініціативами.

"Я переконаний, що координатор проекту в Україні робить цінний внесок у здійснення програми реформ України", - сказав Ерлер, маючи на увазі більше 30 проектів, що охоплює широкий спектр діяльності.

Співпраця та взаємодія польових операцій ОБСЄ, таких як координатор проекту в Україні, ПММ та інститути ОБСЄ, включаючи Бюро з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ), Верховного комісара у справах національних меншин та представник з питань свободи ЗМІ "працюють дуже добре та заслуговують на нашу повну підтримку", - заявив спецпредставник, назвавши "гарним прикладом комплексного підходу ОБСЄ до безпеки" таке широке співробітництво.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-