МЗС України та Киргизстану з'ясують деталі можливої провокації - Беца

МЗС України та Киргизстану з'ясують деталі можливої провокації - Беца

Укрінформ
Міністри закордонних справ України та Киргизії домовилися провести перевірку і з'ясувати всі деталі стосовно можливої спланованої провокації стосовно переговорів президентів обох країн. 

Про це Укрінформу повідомила речник МЗС Мар'яна Беца.

"У Президента України була запланована низка телефонних розмов, у тому числі з президентом Киргизької республіки Алмазбеком Атамбаєвим, з метою просування в ООН проекту резолюції щодо порушення Росією прав людини в окупованому Криму. Інформація про сплановану провокацію, яка з'явилася у ЗМІ, наразі перевіряється українською та киргизькою сторонами. Зокрема про це домовилися обидва міністри закордонних справ у ході телефонної бесіди, яка щойно завершилася", - сказала Беца.

Вона додала, що наразі у МЗС з'ясовують усі обставини, включно з тіхнічними деталями. 

"Водночас уже зараз очевидно, що такі дії мають на меті перешкодити просуванню Україною в ООН важливої ініціативи щодо Криму", - зазначила Беца. 

Як повідомляли ЗМІ, на сайті Президента України у середу з'явилася інформація, що Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентом Киргизстану Алмазбеком Атамбаєвим стосовно акутальних питань україно-киргизьких відносин. Водночас в АП Киргизстану цю інформацію про телефонні переговори спростували.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-