У листах Суркову є інформація про російські

У листах Суркову є інформація про російські "Буратіни" на Донбасі - хакери

Укрінформ
У редакції Комплексу заходів з виконання Мінських угод (так званий Мінськ-2) містився пункт про відведення на 14 км російських важких вогнеметних систем (ВВС) на Донбасі.

Відповідні плани заходів з виконання положень Мінського протоколу надходили на пошту приймальні Апарату помічника Президента РФ Владислава Суркова, дамп якої опублікували українські хакери з "КіберХунти".

"На вказану пошту для Владислава Суркова як мінімум двічі надходили плани заходів з виконання положень Протоколу за підсумками консультацій Тристоронньої контактної групи. Редакції від 29 і 30 січня 2015 року. В обох редакціях міститься пункт про відведення на 14 км важких вогнеметних систем (ВВС)", - зазначається в повідомленні.

Активісти нагадали, що сам комплекс заходів з виконання Мінських угод було погоджено на саміті в Мінську 11-12 лютого 2015 року, а у відкритих джерелах пункт щодо відведення ВВС вже не згадується <http://www.osce.org/ru/cio/140221?download=true>.

"Редакції документів від 29 і 30 січня відрізняються також за розширеним описом опорних точок, на які мають відводитися відповідні сили", - йдеться в повідомленні.

"КіберХунта" також нагадує, що в жовтні 2015 року інформаційна служба BBC <http://www.bbc.com/news/world-europe-34425454>, посилаючись на звіт спостерігачів ОБСЄ, повідомила про наявність у бойовиків сучасної російської важкої вогнеметної системи залпового вогню калібру 220 мм ВВС-1 "Буратіно". Видання підкреслювало, що ВВС-1 виготовляється тільки в Російській Федерації, і раніше такі системи не експортувалися до України.

У лютому 2015 року міжнародне розвідувальне співтовариство InformNapalm надало інфографіку: "Топ - 10 доказів участі РФ у війні на Донбасі", куди також включена ВВС-1 "Буратіно".

Крім того, в обох документах, які надходили на пошту приймальні Суркова, йшла мова про передачу Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ з боку ЗС РФ артилерійських розвідувальних комплексів протибатарейної боротьби "з метою забезпечення режиму контролю і верифікації режиму припинення вогню".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-