НАЗК попереджає нардепів-утікачів про відповідальність

НАЗК попереджає нардепів-утікачів про відповідальність

Е-декларації
Укрінформ
Заступник голови Національного агентства з питань запобігання корупції Руслан Радецький попередив народних депутатів Сергія Клюєва, В'ячеслава Богуслаєва та Олександра Онищенка про відповідальність за неподання електронної декларації за 2015 рік.

Про це Радецький написав у Фейсбуці.

"Повідомляю народним депутатам України Клюєву С.П., Богуслаєву В.О., Онищенко О.Р., що Вами пропущено строк подання щорічної електронної декларації за 2015 рік. У разі подання ваших електронних декларацій у найближчий час - наступить адміністративна відповідальність, в разі умисного неподання декларації - передбачена кримінальна відповідальність", - написав Радецький.

 Як повідомляв Укрінформ, Онищенка підозрюють у незаконному привласненні коштів шляхом створення "газової схеми". За попередніми даними, унаслідок викритої схеми державі було завдано збитків на суму 3 млрд грн. 5 липня цього року Верховна Рада зняла недоторканність з Онищенка, а також дала дозвіл на його арешт. 29 липня Онищенко заявив, що знаходиться у Великій Британії і вже подав прохання про надання йому політичного притулку.

У січні 2016 року Верховна Рада дала дозвіл на арешт Клюєва, який є підозрюваним у кількох справах, у тому числі стосовно махінацій з оформленням резиденції Януковича у Межигір'ї. У 2015 році він утік з України до Росії.

5 квітня глава МВС Арсен Аваков повідомив, що Інтерпол оголосив екс-міністра енергетики і вугільної промисловості України Едуарда Ставицького, главу Адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрія Клюєва і його брата - нардепа Сергія Клюєва в міжнародний розшук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-