Уряд погодив звільнення Аласанії

Уряд погодив звільнення Аласанії

Укрінформ
Кабінет міністрів погодив звільнення Зураба Аласанії з посади генерального директора Національної телекомпанії України (НТКУ).

Таке рішення було прийняте на засіданні уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Уряд погодив пропозицію Держкомтелерадіо щодо звільнення Аласанії", - сказав голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко.

Звільнити генерального директора НТКУ має Держкомтелерадіо відповідним документом після рішення Кабінету міністрів.

Напередодні генеральний директор Національної телекомпанії України Зураб Аласанія написав заяву на звільнення за власним бажанням з посади голови телекомпанії. Він пояснив своє рішення, зокрема, проблемами з бюджетом конкурсу "Євробачення" та бюджетом майбутнього суспільного мовника.

За словами Аласанії, Мінфін урахував бюджет "Євробачення" в бюджет НСТУ на 2017 рік: "Себто від 1,2 млрд грн, передбачених законом для розбудови Суспільного мовника в 2017 році, держава відбирає 450 млн грн витрат на "Євробачення", 250 млн грн відбирає у вигляді платні за трансляцію, 149 млн грн відбирає видатками і 46 млн грн комунальними платежами забирає місто. Ще 112 млн грн апріорі йдуть на міжнародну діяльність (Олімпіади, чемпіонати світу тощо). В залишку - 193 млн грн". На його переконання, цього вкрай недостатньо на перебудову 32 "застарілих морально, фізично і технічно підприємств".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-