У Порошенка радять не панікувати щодо ЄП і безвізу

У Порошенка радять не панікувати щодо ЄП і безвізу

Укрінформ
Заступник глави Адміністрації Президента Костянтин Єлісєєв прокоментував, чому питання про надання Україні безвізового режиму не стоїть у порядку денному наступної пленарної сесії Європарламенту. 

Про це повідомляє телеканал "112 Україна".

Як пояснив заступник глави АП, ключовою підставою для запровадження безвізового режиму з боку ЄС є чітке виконання відповідних критеріїв, що вже неодноразово підтверджувалося на різних рівнях, у тому числі під час останнього візиту Президента Порошенка до Брюсселя 20 жовтня.

"Не менш важливо і те, що також існують певні внутрішні процедурні моменти в рамках ЄС, які визначають внесення того чи іншого питання до порядку денного сесії Європарламенту чи Ради ЄС... Відсутність на нинішньому етапі цього питання в порядку денному ЄП зовсім не означає, що воно не буде розглянуто у визначені часові рамки. Слід розуміти, що порядок денний, на який ви посилаєтеся, - це живий документ. Остаточного вигляду він набуває за лічені дні до пленарної сесії, коли до нього додаються питання, щодо яких були досягнуті політичні домовленості в останній момент", - заявив Єлісєєв.

"Зараз підстав сумніватися у зворотному у нас немає, і це було підтверджено під час інтенсивних телефонних контактів Президента Петра Порошенка з керівництвом інститутів ЄС в останні дні", - підсумував представник АП.

Як повідомлялося, на пленарній сесії Європарламенту в листопаді не заплановано голосування питання про скасування візових вимог для українських громадян.

Раніше Президент України Петро Порошенко заявив, що Україна отримає безвізовий режим до 24 листопада, коли в Брюсселі відбудеться саміт Україна-ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-