НАЗК дає нардепам-жартівникам тиждень на виправлення декларацій

НАЗК дає нардепам-жартівникам тиждень на виправлення декларацій

Укрінформ
Нардепи, які в е-деклараціях дозволили собі жарти на кшталт подарунків від Діда Мороза або трильйонних статків, будуть притягнуті до адміністративної відповідальності, якщо вони протягом семи днів не внесуть правок в електронні документи.

Про це на брифінгу в понеділок заявив заступник голови Національного агентства з питань запобігання корупції Руслан Радецький, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Суб'єкти декларування мають можливість протягом семи днів подати виправлену електронну декларацію. Якщо ж з того часу як вони (депутати-жартівники - ред.) подали декларації, вони не внесуть зміни до неї, то, звичайно, вони будуть притягуватися до відповідальності, якщо виправлять, то це буде вважатися помилкою, яку вони виправили»,- сказав Радецький.

Він висловив жаль, що представники законодавчого органу, які самі ухвалювали закон про запобігання корупції, дозволяють собі такі жарти.

«Представникам законодавчого органу треба уважніше і професійніше підходити до своїх заяв, тому що законодавство не передбачає таких жартів і в разі підтвердження цих фактів, вони будуть притягнуті до адміністративної відповідальності»,- зазначив Радецький.

Він нагадав, що сума адміністративного штрафу становить до 800 до 1300 грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-