Єврокомісія про асоціацію з Україною: голландці, не робіть подарунків Путіну

Єврокомісія про асоціацію з Україною: голландці, не робіть подарунків Путіну

Укрінформ
Перший віце-президент Європейської комісії, колишній міністр закордонних справ Нідерландів Франс Тіммерманс сподівається, що його країна підтримає ратифікацію угоди про асоціацію Україна-ЄС. 

Про це він сказав у радіопрограмі на NPO Radio 1, яку цитує видання NOS.

"Консультативний референдум не заважає депутатам ухвалювати рішення на підставі власних оцінок. Нідерланди мають бути останньою країною, яка робить подарунки Путіну", - сказав Тіммерманс.

Він погодився зі словами нідерландського прем'єр-міністра Марка Рютте, який напередодні заявив, що це питання ширше, ніж просто питання Нідерландів і що нератифікація угоди збільшує ризик нестабільності у регіоні.

За словами Тіммерманса, угода є вкрай важливою для ЄС і для Нідерландів.

Тіммерманс підкреслив, що раніше голландський парламент абсолютною більшістю голосів підтримав ратифікацію угоди. Він заявив, що не розуміє політичні сили, які раніше підтримували угоду, однак зараз не хочуть пристати на пропозицію прем'єр-міністра щодо ратифікації документа.

"CDA (одна з опозиційних партій у Нідерландах. - Ред.) була проти референдуму і активно підтримувала Україну, усі близькі до неї європейські партії "за". Я б до них прислухався", - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, у п'ятницю під час прес-конференції прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте закликав опозиційні партії підтримати рішення щодо ратифікації Угоди Україна-ЄС, заявивши, що це є "національним інтересом" країни. Водночас він заявив, що якщо згоди з парламентом не буде знайдено, голландський уряд у понеділок представить рішення про скасування ратифікації угоди Нідерландами.

Фото: www.themalaysianinsider.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-