Турчинов: Всі спроби прорвати нашу оборону - приречені

Турчинов: Всі спроби прорвати нашу оборону - приречені

Укрінформ
Секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов заявив, що всі спроби прорвати оборону українського війська - приречені.

Про це він сказав під час зустрічі з заступником генерального секретаря НАТО Алехандро Альваргонзалезом, повідомляє прес-служба РНБО.

"Жодного дня не припинявся обстріл наших позицій з використанням забороненої крупнокаліберної зброї, але всі спроби прорвати нашу оборону - приречені", - сказав секретар РНБО

Під час зустрічі сторони обговорили ситуацію, що склалася на сході України, й питання розширення співробітництва між Україною та Альянсом.

Окрім того, співрозмовники приділили увагу питанням реформування сектору безпеки і оборони України та інтенсифікації співробітництва на шляху реформ.

Під час обговорення реформ в секторі безпеки і оборони України Турчинов акцентував на послідовності та етапності переходу на стандарти НАТО та наголосив на ефективній взаємодії з експертами Альянсу під час підготовки базових документів, які визначають стратегію реформ.

"Дякуємо, що на всіх напрямках реформування у нас є активна співпраця з нашими партнерами з НАТО", - зазначив він.

За словами Турчинова, Україна вдячна за позицію, яка була підтверджена на Варшавському саміті НАТО 8-9 липня 2016 року. Водночас секретар РНБО звернув увагу, що загалом успішна співпраця з європейськими країнами-членами Альянсу "штучно обходить питання військово-технічного співробітництва, що не сприяє протидії російській агресії та послаблює безпеку у Європі".

"Ми відкриті до співпраці і хотіли б, щоб НАТО бачило в нас надійного партнера", - сказав секретар РНБО, наголосивши, що, зі свого боку, Альянс "має бути зацікавленим у сильній Україні, яка здатна протистояти будь-яким провокаціям та агресії".

У свою чергу, заступник генерального секретаря НАТО наголосив, що Альянс зацікавлений в багатогранній співпраці з Україною, і надалі підтримуватиме її на шляху реформування та зміцнення сектору безпеки і оборони.

"Я переконаний, що Україна подолає всі виклики, що стоять перед нею, а ми, своєю чергою, готові вам активно допомагати в цьому", - наголосив Альваргонзалес.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-