РФ в небі Білорусі відпрацьовувала авіаудари по об'єктах в Україні - Скібіцький

РФ в небі Білорусі відпрацьовувала авіаудари по об'єктах в Україні - Скібіцький

Укрінформ
Російська авіація відпрацьовувала у повітряному просторі Білорусі нанесення авіаударів по об'єктах України.

Про це під час брифінгу, який транслював телеканал "112 Україна", повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький.

"Керівництво РФ не відмовляється від своїх агресивних планів щодо України і продовжує підготовку до можливих широкомасштабних наступальних дій проти нашої держави. 26 жовтня, використовуючи зобов'язання Республіки Білорусь у рамках союзної держави, російськими бойовими літаками у повітряному просторі Білорусі відпрацьовано питання умовного нанесення масованих авіаційних ударів по стратегічних об'єктах на території України", - зазначив він.

За словами Скібіцкого, уздовж державного кордону Білорусі силами та засобами військової розвідки було помічено літак дальнього радіаційного наведення А-50у, який здійснював контроль простору в північно-західній частині України і наведення винищувальної авіації, бомбардувальник Ту-160 і два дальні бомбардувальники Ту-22мЗ повітряно-космічних сил Росії, які виконували польоти вздовж державного кордону України і умовно здійснювали пуски ракет, два фронтові бомбардувальники Су-34, що відпрацьовували нанесення ракетно-бомбових ударів.

Раніше Скібіцький зазначив, що розвідка зафіксувала використання бойовиками літаків-розвідників Іл-20 і Су-24.

DT.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-