Клімкін вірить, що Нідерланди «знайдуть шлях» і ратифікують асоціацію

Клімкін вірить, що Нідерланди «знайдуть шлях» і ратифікують асоціацію

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін сподівається, що нідерландські політики знайдуть можливість завершити процес ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Про це він сказав на прес-конференції за результатами зустрічі з міністром закордонних справ Нідерландів Бертом Кундерсом у Гаазі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я вірю, що нідерландські політики, поважаючи рішення нідерландського народу, знайдуть шлях вперед, шлях для України та для ЄС. Тому що це не лише питання юридичне чи політичне, це питання наших емоцій та розуміння демократичної та європейської України", - сказав він.

Клімкін повідомив, що у Нідерландах крім переговорів із міністром закордонних справ Кундерсом, зустрівся із низкою парламентарів та планує продовжити зустрічі з депутатами.

Міністр відзначив, що угода важлива як для України, так і для ЄС і, зокрема, для самих Нідерландів. "Ця угода надзвичайно потрібна та розглядається абсолютною більшістю українців як маяк для продовження руху у напрямку демократії, верховенства права та стабільності. У цьому сенсі угода так само важлива для українців, як і для всіх європейців та для Нідерландів", - сказав він.

Водночас міністр підкреслив значення Угоди про асоціацію у практичному сенсі. "Якщо ви подивитесь на економічні показники, то нідерландський експорт зростав протягом останніх місяців та тижнів", - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, 6 квітня у Нідерландах пройшов консультативний референдум щодо ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС. Згідно із офіційними результатами, "проти" ратифікації угоди Нідерландами проголосувало 61 % виборців (2 млн 509 тис. 395 виборців). "За" проголосувало 38, 21 % виборців (1 млн 571 тис. 874 виборці). Явка склала 32, 28 %.

Минулого тижня прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що уряд країни до 1 листопада шукатиме варіанти та визначиться із фінальним рішенням, зазначивши, що він залишається песимістичним щодо позитивного розв'язання цієї ситуації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-