Соболєв хоче кримінального розслідування проблем із сайтом е-декларацій

Соболєв хоче кримінального розслідування проблем із сайтом е-декларацій

Укрінформ
Проблеми із сайтом електронних декларацій мають стати предметом окремого кримінального розслідування.

Про це заявив народний депутат України Єгор Соболєв на прес-конференції в Укрінформі.

“Жодні пояснення: “Я не зміг”, “Не вдалося”, “Висіло” - прийматися не будуть. Проблеми, які є із сайтом, проблеми, які є з програмним забезпеченням, на мою думку, мають стати предметом окремого кримінального розслідування... Я не бачу жодних технічних проблем для того, щоб сайт не працював. Бажання зіпсувати його для того, аби не показувати своє майно або потім у судах доводити, що я насправді хотів написати цю офшорну компанію, але мені не дала система - таке бажання я бачу”, - сказав Соболєв.

На його переконання, наразі спостерігається тотальна службова недбалість з боку багатьох посадовців. “У цьому є дуже просте пояснення: вони більше не знають, як обійти закон”, - зауважив нардеп.

Соболєв також поінформував, що двічі офіційно звертався до Президента України, аби той взяв на себе відповідальність і забезпечив нормальну роботу сайту декларацій.

“Тому я вважаю, що Президент України, як Гарант Конституції, як людина, яка неодноразово обіцяла українцям, що цей закон буде виконуватися, по-перше, мусить сам його виконати і подати свою електронну декларацію, а по-друге, забезпечити, щоб його підлеглі не ламали сайт, а адміністрували, щоб він працював”, - наголосив нардеп.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-