На Банковій прокоментували «публічну травлю» Гонтаревої

На Банковій прокоментували «публічну травлю» Гонтаревої

Укрінформ
Національна рада реформ засудила інформаційну кампанію проти голови Національного банку України Валерії Гонтаревої.

Про це заявив на брифінгу в Адміністрації Президента України секретар Нацради реформ, заступник глави Адміністрації Президента Дмитро Шимків, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Петро Порошенко звернув увагу всіх на прикру ситуацію, як ми спостерігаємо сьогодні з інформаційною кампанією проти голови Національного банку Валерії Гонтаревої. Усі присутні  члени Національної ради реформ засудили публічну травлю, яка має відверто замовний характер і негативно впливає на роботу Нацбанку України, а в умовах інформаційної війни, яка ведеться проти нашої держави, є одним із дестабілізуючих факторів”, - заявив Шимків.

Він підкреслив, що “в умовах, коли Україна має виконувати цілу низку зобов'язань, а національна валюта набула стабільності”— це неприпустимо.

"Національна рада реформ висловлює підтримку Валерії Олексіївні та закликає до конструктивного діалогу всіх політичних сил в державі. Така позиція була підтримана, зокрема, бізнес-асоціаціями: Американською торгово-промисловою палатою в Україні, Європейською бізнес-асоціацією та іншими учасниками Нацради реформ”, - заявив секретар Нацради.

Шимків додав, що замовники інформаційної кампанії проти Гонтаревої відомі: “Їх мета — дестабілізація банківської системи України”.

Він також розповів, як більшість із цих замовників знаходили фінансування для свого бізнесу: “Збір грошей з громадян України, внутрішнє кредитування через банківські структури, а потім банкрутування фінансових установ, а після цього держава повинна була відшкодовувати. Отакий у них був бізнес”.

Заступник глави АПУ зазначив, що під керівництвом Гонтаревої у банківській системі було наведено лад, і ці схеми зникли. “Якщо ми подивимося кількість збережених коштів, це — понад 6 млрд грн кошторису Нацбанку”, - додав він.

“Коли я був у Вашингтоні, разом з Гонтаревою, ми зустрічалися з усіма організаціями, куди встигли добігти ті, хто зараз розхитує ситуацію - їх ніхто там серйозно не сприймає. Це просто даремно витрачені кошти. Якщо в когось є гроші, то хай це робить. Бажано, звичайно, щоб вони тут займалися, а не оплачували невідомо кого у Сполучених Штатах”, - сказав Шимків.

Інформкампанію "з розхитування Нацбанку" прокоментував і міністр фінансів Олександр Данилюк: "Ми знаємо добре Валерію - її розхитати неможливо".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-