Парубій

Парубій "показав" квартири, землю і дві автівки

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій задекларував три квартири, житловий будинок та земельну ділянку, а також готельний номер.

Про це свідчать дані його е-декларації.

Відповідний документ внесено до Єдиного державного реєстру осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Спікер зазначив, що він не є власником жодного з об'єктів нерухомості. Зокрема, дружина є власником квартири площею 21,6 м кв. (Львів), житлового будинку площею 32 м кв. та земельної ділянки площею 1130 м кв. (Урич, Львівська область).

У декларації відображена ще одна квартира площею 41,58 м кв. у Львові, якою користується сім'я Голови ВР, але яка "перебуває у власності виконкому Львівської міської ради народних депутатів". 

Як пояснив Укрінформу радник-юрист спікера, у цій квартирі Парубій прописаний, але вона не є приватизованою і перебуває у власності держави.

Крім того, він задекларував квартиру площею 142,6 м кв. у Львові. За даними юристів Парубія, власниками цього житла є батько спікера та його брат із сім'єю, проте квартирою користуються дружина і донька Голови ВР та особисто очільник парламенту, коли приїздить на вихідні до Львова.

У декларації він також відобразив оренду готельного номера площею 50 м кв. у столичному готелі "Київ".

Згідно з документом, у власності спікера перебуває легковий автомобіль Suzuki SX4, рік випуску - 2013, а його дружини - Peugeot 508, рік випуску - 2014.

Парубій вказав, що є кінцевим бенефіціаром Львівської обласної громадської організації "Тустань".

Голова ВР також задекларував 78 122 грн заробітної плати; 80 559 грн - відшкодування витрат, пов'язаних із виконанням депутатських повноважень; 20 699 - компенсації вартості проїзду; 167 900 - компенсація вартості винайму готельного номера. У розділи "Доходи" він показав, що його дружина отримала 28 307 грн зарплати та 11 469 грн страхових виплат.

Також спікер у розділі "Грошові активи" повідомив, що володіє 225 000 грн та 28 500 дол. США готівкових коштів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-