Мацеревич: відновлення безпеки в Європі неможливе без виведення військ РФ з Донбасу

Мацеревич: відновлення безпеки в Європі неможливе без виведення військ РФ з Донбасу

Укрінформ
Умовою відновлення безпеки в Європі є деокупація Криму та виведення російських військ з Донбасу.

Про це під час зустрічі у Варшаві з віце-прем’єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванною Климпуш-Цинцадзе заявив міністр національної оборони Польщі Антоній Мацеревич, інформує  польське оборонне відомство.

“Умовою нормалізації і відновлення безпеки в Європі є виведення російських військ з території України, як з Донбасу так і Криму”,- заявив Мацеревич.

Він задекларував подальшу підтримку України у контексті євроатлантичної інтеграції і питаннях національної безпеки, називаючи польсько-українську співпрацю як “один з найважливіших пріоритетів закордонної політики РП”.

Польський міністр констатував, що попри складні історичні суперечки у питаннях майбутнього і незалежності Польща завжди підтримуватиме Україну.

Зазначається, що у ході розмови Климпуш-Цинцадзе подякувала польському міністру за допомогу Варшави для Києва, що включає не лише політичну й військову співпрацю, але й реабілітацію українських військовослужбовців в РП. Вона наголосила на великому значенні спільних військових навчань і створення спільної литовсько-польсько-української бригади ЛИТПОЛУКБРИГ. Віце-прем’єр-міністр України зазначила, що Польща найкраще розуміє ситуацію в Україні і відчуває загрозу, що стосується російської агресії.

Інформується, що під час зустрічі піднімалися також питання співпраці оборонно-промислових комплексів обох країн, останній раунд переговорів в Нормандському форматі, а також значення поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-