СБУ: адвокат Онищенка фігурує у справах про шпигунство і держзраду

СБУ: адвокат Онищенка фігурує у справах про шпигунство і держзраду

Укрінформ
Служба безпеки України допитувала адвоката Андрія Циганкова у справі про державну зразу і про шпигунство.

Про це заявив в ефірі Громадського керівник апарату СБУ Олександр Ткачук.

Циганков представляє інтереси розшукуваного в Україні народного депутата від "Волі народу" Олександра Онищенка.

"Ми поки що не розголошуємо цю інформацію, але мова йде про діяльність, спрямовану на шкоду національним інтересам держави. Також мова йде про діяльність на території України російських спецслужб. Справа, у якій допитувався Циганков – це справа про шпигунство і про державну зраду", — сказав Ткачук.

У свою чергу, адвокат Циганкова Петро Рябенко стверджує, що СБУ вилучила в його підзахисного телефон, у якому зберігається адвокатська таємниця.

"В аеропорту Борисполя його зустріли 10 співробітників СБУ. Пізніше його проводили до управління Служби безпеки. Після десятигодинних переговорів Циганков добровільно-примусово погодився передати свій телефон, у якому знаходиться інформація, що становить адвокатську таємницю, слідчий його вилучив", — сказав Рябенко.

За словами адвоката, Циганков зараз знаходиться у якості свідка, а не підозрюваного.

Нагадаємо, 24 жовтня рада адвокатів повідомила, що у "Борисполі" СБУ затримала захисника Онищенка Андрія Циганкова. Його підозрюють у справі про фінансування тероризму.

10 серпня Онищенка оголосили у всеукраїнський розшук. Раніше Онищенко заявляв, що перебуває у Лондоні та попросив Велику Британію надати йому притулок.

У справі Онищенко заарештували майна на 700 мільйонів гривень.

Крім того, національне антикорупційне бюро України оприлюднило документи, які свідчать про причетність офісу адвоката Андрія Циганкова до діяльності фіктивних підприємств у газовій схемі депутата Олександра Онищенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-