Порошенко вимагає, аби зарплати зросли мінімум на 30%

Порошенко вимагає, аби зарплати зросли мінімум на 30%

Укрінформ
Роботодавці мають підвищити зарплату своїм робітникам, як мінімум, на 20-30% після того, як держава зменшила на 23% сплату ними єдиного соціального внеску (ЄСВ).

Про це заявив у вівторок Президент України Петро Порошенко під час відкриття засідання Національної ради реформ, на якому буде обговорено удосконалення податкової системи, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Скрізь, де я зараз буваю в регіонах, коли зустрічаюся з керівниками підприємств, то моя розмова дуже проста: друзі мої, ви на 23% платите менше нарахувань на заробітну платню, чим заплатили у 2015 році. У мене прохання одне  - віддайте це вашим робітникам. Підвищення зарплати має бути, як мінімум, на 20-30%. Це мінімум", - наголосив він.

Президент зазначив, що вважає зниження ЄСВ найбільш ефективною реформою.  "Що найбільш ефективним виявилося із попередніх реформ? Як на мою думку, безпрецедентне, починаючи з 2016 року, зниження єдиного соціального внеску - ЄСВ", - сказав він. 

Порошенко додав, що критики в той час говорили про те, що український бюджет не витримає таку реформу. "Але ми твердо наголошували, що детінізація покриє ті ризики, про які нам говорили...Втрати бюджету з цього приводу були абсолютно мінімальні", - сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-