Луценко розказав про

Луценко розказав про "диво" у справі Мосійчука

Укрінформ
Генпрокурор Юрій Луценко анонсував повторне подання на депутата від РПЛ Ігоря Мосійчука до Верховної Ради за ще одним епізодом. 

Про це він заявив під час прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Справа народного депутата Мосійчука довгий час зависала в суді. Суд встановив порушення процедури притягнення його до відповідальності за те, що голосування за зняття недоторканності, притягнення до відповідальності та арешт відбулося одним голосуванням. Тому справа зависла в суді, і ми не могли забрати його назад для повторної процедури. Мосійчук регулярно хворів або був поза Києвом в момент цих засідань, і це тяглося все літо. Не знаю, яке сталося диво, але справа повернулася в ГПУ на минулому тижні. Справа готова до повторного внесення у ВР, але у нас є ще один епізод, який би ми хотіли дорозслідувати і одночасно з цією справою направити на розгляд депутатів", - сказав він.

Луценко додав, що наразі прокуратура продовжує перевірку фактів за цим епізодом та планує провести певні слідчі дії.

"Якщо нові обставини не будуть доказовими, ми підемо по старому епізоду з підозрою", - зазначив Луценко.

Як повідомлялося, Мосійчук підозрюється в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 4 ст. 368 ( "Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою"), ч. 2, 3 ст. 296 ( "Хуліганство"), ч. 1, 2 ст. 350 ( "Погроза або насильство щодо службової особи чи громадянина, який виконує громадський обов'язок"), ч. 1 ст. 376 ( "Втручання в діяльність судових органів"), ч. 1, 2 ст. 377 ( "Погроза або насильство щодо судді, народного засідателя чи присяжного") ККУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-