Москаль висміяв

Москаль висміяв "план Суркова" і радить СБУ поцікавитися "планом Балоги"

Укрінформ
Або російські спецслужби не розбираються в ситуації на Закарпатті, або оприлюднене листування Суркова - фальшивка. 

Про це заявив голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль, повідомляється на його офіційному сайті

«План дестабілізації на Закарпатті, оприлюднений хакерами начебто з електронного листування помічника Путіна, абсолютно нереальний, оскільки не відповідає тому, що насправді відбувається на Закарпатті. Сам текст написано безграмотно з численними граматичними та фактичними помилками, наведені дати виконання завдань, які давно минули, роль русинства занадто перебільшена, названі організації, яких взагалі немає в природі, приплетені якісь румунські русини, які ніколи не існували, й таких дурниць - маса. Тому або цей план складали люди, які не розбираються в ситуації на Закарпатті й, намагаючись вислужитися перед керівництвом Росії, подають йому спотворену картину, або ж це грубо сфабрикована фальшивка», -  наголосив  Москаль.

За його словами, ні в кого немає сумнівів у тому, що російські спецслужби працюють на Закарпатті, використовуючи певну частину русинів. Однак розхитати ситуацію вони неспроможні.  Більше можливостей для дестабілізації є в місцевих князьків, які так само намагаються використати русинів у своїх політичних цілях. 

«Ця тема має довгу історію. Так, у 2007 році пан Балога через ручну обласну раду провів незаконне рішення про визнання на Закарпатті окремої національності «русин», а його дружина володіє приватним підприємством «Русинія». Спроби взяти тотальний контроль над областю з боку Балоги й шантажувати Київ тривали до останніх місцевих виборів у жовтні 2015 року. І те, що він у цей період регулярно літав у Росію, мало б зацікавити наші спецслужби. Однак зараз будь-які намагання створити на Закарпатті якусь автономію чи окреме квазіутворення на зразок так званих «лнр» чи «днр» приречені на повний провал», - впевнений Москаль. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-