Заява Слідкома вкотре підтвердила агресію РФ проти України - Генштаб

Заява Слідкома вкотре підтвердила агресію РФ проти України - Генштаб

Укрінформ
Росія вкотре підтвердила акт своєї агресії проти України після того, як Слідчий комітет РФ заявив про порушення справи проти українських офіцерів за нібито обстріли населення на окупованих російськими військами районах Донбасу.

Так кореспондентові Укрінформу прокоментував високопоставлений співрозмовник у Генеральному штабі ЗС України відповідну заяву Слідкому РФ.

"Це - чергове підтвердження акту агресії, того, що РФ, російсько-окупаційні війська безпосередньо задіяні на території України. Адже це просто нісенітниця якась. Донбас - це територія України, її юрисдикція. Такі заяви не відповідають ні здоровому глузду, ні нормативно-правовій базі України та міжнародним договорам", - наголосили в Генштабі, зазначивши, що реагування на такі заяви, передусім, в компетенції МЗС України.

Водночас співрозмовник агентства наголосив, що військовослужбовці ЗС України захищають свою землю і своїх громадян від, в тому числі, російських найманців та окупантів.

Як повідомляв Укрінформ, раніше у понеділок  Слідчий комітет РФ заявив, що порушив кримінальні справи проти шістьох українських офіцерів нібито за "обстріли об'єктів цивільної інфраструктури та населення на південному сході України".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-