Порошенко: В ЄС обговорюють продовження санкцій проти РФ одразу на рік

Порошенко: В ЄС обговорюють продовження санкцій проти РФ одразу на рік

Укрінформ
Країни-члени Євросоюзу наразі обговорюють пропозицію України щодо продовження санкцій проти Росії відразу на рік, а не на півроку.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко у неділю в інтерв'ю українським телеканалам, яке транслювалося "Україною" повідомляє кореспондент Укрінформу.

"І тут українська сторона внесла абсолютно чітку пропозицію: давайте тоді ми розглянемо пропозицію щодо того, щоб продовжити санкції не на півроку, а на весь 2017 рік. Зараз це питання обговорюється серед країн-членів ЄС", - заявив Порошенко, говорячи про наслідки для РФ за невиконання Мінських домовленостей.

Президент наголосив, що наразі в ЄС існує єдність, чому сприяли, у тому числі, переговори у "нормандському форматі" у Берліні.

Глава держави також спростував міф про те, що на Україну відбувається тиск з боку західних партнерів, чи нібито "Україну обміняють на Сирію". "Україна абсолютно самостійна у прийнятті рішень. І я нікому тиснути на себе чи на Україну не дозволю. Україна має підтримку союзників, Німеччини і Франції. Ніякого обміну позицій України на Сирію не відбувається", - підкреслив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-