Документи щодо безвізу будуть готові на саміт 24 листопада – Порошенко

Документи щодо безвізу будуть готові на саміт 24 листопада – Порошенко

Укрінформ
Документи щодо надання Україні безвізового режиму з Європейським Союзом будуть підписані і ратифіковані Європарламентом до 24 листопада – дати саміту Україна-ЄС.  

Про це заявив у неділю Президент України Петро Порошенко в інтерв'ю українським телеканалам, яке транслювалося "Україною" повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я впевнений в тому, що документи про надання безвізового режиму Україні повністю будуть підписані і ратифіковані Європарламентом. Немає жодних сумнівів. Можу сказати навіть до якої дати це відбудеться - до 24 листопада. Бо 24 листопада є саміт Україна-Євросоюз і ми домовилися, що на цей саміт документи будуть готові", - сказав Порошенко.

Він наголосив, що Україна має абсолютну більшість голосів у Європарламенті для ратифікації угоди про надання безвізового режиму.

Затримка з наданням Україні "безвізу" була пов’язана виробленням інституціями ЄС так званого suspension mechanism – механізмом призупинення безвізового режиму. При цьому, потреба у цьому механізмі, додав Порошенко, була пов’язана, не з Україною, а з однієї з країн Близького Сходу, яка також хоче безвізовий режим з ЄС.

За словами Президента, навколо вироблення suspension mechanism мала місце суперечка між двома інституціями Євросоюзу - Європейською комісією та Європарламентом.

"Сподіваюся, що порозуміння буде знайдено і наступного тижня буде проголосовано "призупинення". й Україна отримає рішення про безвізовий режим до 24 листопада", - заявив Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-