У Мінфіні не певні, що в бюджеті є гроші на підвищену зарплату депутатів

У Мінфіні не певні, що в бюджеті є гроші на підвищену зарплату депутатів

Укрінформ
У Міністерства фінансів України може не вистачити грошей, щоб виплатити депутатам підвищену зарплату, передбачену в бюджеті на 2017 рік.

Про це заявив заступник міністра фінансів Євген Капінус в ефірі "112 Україна".

"Якщо брати Верховну Раду щодо підвищення, то у Верховній Раді вони також будуть керуватися тими засобами, які було передбачено у бюджеті на 2016 рік. Враховуючи, що, наскільки мені відомо, у ВР не виплачувалися премії, надбавки, а у них певні фонди є... Я не впевнений, що цих коштів буде достатньо, щоб заплатити їм обов'язкові платежі і надбавки, але вони все одно будуть керуватися тими коштами, які є в бюджеті 2016 року. Я думаю, що цих коштів буде достатньо тільки на обов'язкові платежі, а інші виплати, які їм сьогодні передбачено законодавством, їх буде недостатньо", - сказав Капінус.

Нагадаємо, народні депутати ухвалили постанову № 5000-П, якою підвищили собі заробітну плату  з 1 листопада 2016 року. Так, посадовий оклад спікера Верховної Ради складе 30 мінімальних зарплат, першого віце-спікера – 28, віце-спікера – 28, голови комітету, лідера фракції (депутатської групи) – 27, першого заступника голови, заступника голови, секретаря комітету, першого заступника голови, заступника голови фракції – 26, голови підкомітету комітету та члена комітету – 25 мінімальних зарплат.

У той же час, сьогодні Прем`єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що при доопрацюванні проекту Державного бюджета на наступний рік Кабінет міністрів не підтримає ініціативу депутатів щодо підвищення зарплат народним обранцям практично вдвічі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-