Мін'юст ініціюватиме нові санкції проти РФ через Сенцова і Кольченка

Мін'юст ініціюватиме нові санкції проти РФ через Сенцова і Кольченка

Укрінформ
Міністерство юстиції України буде ініціювати розширення персональних санкцій проти чиновників Росії, якщо незаконно засуджені українці Олег Сенцов і Олександр Кольченко не будуть повернені Україні.

Про це повідомив міністр юстиції України Павло Петренко на своїй сторінці у Facebook.

"Повернення хлопців до України – це обов’язкова умова подальшого діалогу. Якщо російська сторона не зробить цього і продовжить знущання над політв’язнями, я ініціюватиму розширення персональних санкцій проти причетних до цього російських чиновників", - заявив він.

За його словами, Україна продовжить боротися за Сенцова і Кольченка.

"Я особисто займатимусь всіма питаннями, які стосуються можливості визволення Сенцова та Кольченка, у міжнародних організаціях та судових органах. Зараз вже напрацьовується план дій, який я представлю пізніше. Ми примусимо Кремль визнати їх українське громадянство", - зазначив Петренко.

Як повідомляв Укрінформ, міністерство юстиції Російської Федерації відмовило Міністерству юстиції України в передачі Сенцова в Україну, мотивуючи це тим, що він є російським громадянином.

Нагадаємо, Сенцов і Кольченко були засуджені Північно-Кавказьким військовим окружним судом до 20 і 10 років позбавлення волі 25 серпня 2015 року. Їм були висунуті звинувачення в підготовці підриву пам'ятника Леніна в Сімферополі, а також у підпалі офісів "Русской общины Крыма" і "Единой России". Обидва українця визнані правозахисним рухом "Меморіал" політв'язнями.

24 листопада 2015 року Верховний суд Росії залишив без зміни вироки Сенцову і Кольченку. Їх етапували з ростовського СІЗО 4 лютого 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-