Адвокат Сенцова: Оскаржувати рішення Мін'юсту РФ не будемо

Адвокат Сенцова: Оскаржувати рішення Мін'юсту РФ не будемо

Політв’язні
Укрінформ
Адвокат Дмитро Дінзе не має наміру подавати судовий позов за фактом відмови Міністерства юстиції РФ видати Україні режисера Олега Сенцова.

Про це він заявив в ефірі телеканалу NewsOne.

"Федеральним конституційним законом про входження "Республіки Крим" до складу Росії було зазначено, що Олег Сенцов визнаний громадянином Росії, але при цьому він не пройшов жодних  юридичних процедур з отримання громадянства. А саме, він не писав заяви про відмову від українського громадянства, про прийняття російського громадянства, не отримував паспорт", - вказав адвокат.

За його словами, на підставі всього перерахованого можна сказати, що Сенцов не є громадянином Росії взагалі. Дінзе нагадав, що про це неодноразово заявляла і уповноважений з прав людини в РФ Елла Памфілова. Крім того, суд, який займався справою українця, не вказав, що він є громадянином саме Росії, оскільки не було жодних документів, що підтверджують отримання Сенцовим громадянства.

"Та ситуація, яка відбувається з Сенцовим, незаконна і необгрунтована. Ті обставини, на які посилається Мін'юст РФ, не можуть бути застосовані до Сенцова, оскільки потрібно проходити певні процедури і отримувати громадянство", - підкреслив захисник.

Дінзе розповів, що сам Сенцов попросив його не відвідувати в Росії, поки не буде розпочато процес його обміну. Тим не менше, адвокат має намір вже найближчим часом відвідати українця та обговорити подальші кроки у цій справі.

Він також додав, що не має наміру запускати судові механізми за фактом відмови російського Мін'юсту видавати Сенцова, оскільки всі суди орієнтовані на політичну волю тих чи інших відомств.

Раніше радник голови СБУ Юрій Тандіт заявив, що співробітники спецслужб РФ силою вибили з українського режисера Олега Сенцова визнання російського громадянства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-