Клімкін: Ніхто не дасть змінювати

Клімкін: Ніхто не дасть змінювати "Мінські угоди" не на нашу користь

Укрінформ
"Мінські домовленості" із самого початку передбачали, що українські прикордонники отримають контроль над кордоном наступного дня після проведення виборів на окупованому Донбасі, але до того доступ до кордону мають отримати представники ОБСЄ.

Про це під час години запитань до уряду в парламенті заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мінські домовленості" ніхто не змінював і ніхто не дозволить їх змінювати не на нашу користь, і ніхто не дозволить змінювати відповідно черговість. Логіка "Мінських домовленостей" полягає в тому, що  без моніторингу з боку ОБСЄ за кордоном, який має включати, зокрема, можливість ОБСЄ знаходитися вздовж неконтрольованої ділянки кордону зі спеціальними базами, щоб були відповідні представники ОБСЄ на пунктах пропуску з нашого боку кордону і щоб було відповідне відеоспостереження", - сказав Клімкін.

 Він додав, що без цього ніякої реальної безпеки бути не може, а інакше взагалі обговорювати питання виведення військ або виведення зброї нема жодного сенсу.

"Тому спочатку це повний моніторинг з боку ОБСЄ, вироблення плану передачі кордону і на другий день після виборів передача кордону українським прикордонникам. Така логіка була з самого початку закладена в Мінські домовленості і ніколи ніким не змінювалася", - сказав Клімкін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-