Порошенко: Сподіваємося, що партнери по НАТО допоможуть

Порошенко: Сподіваємося, що партнери по НАТО допоможуть "тиснути" на Росію

Оновлено
Укрінформ
Україна виконуватиме свої зобов'язання в рамках Мінських домовленостей, однак ця імплементація не повинна бути за рахунок українських інтересів.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час спільної заяви з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у четвер у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Україна продовжує бути абсолютно відданою Мінським угодам. І це було підкреслено впродовж вчорашніх дискусій. І вона готова впроваджувати свою частину зобов'язань. Але не за рахунок українських інтересів", - наголосив Порошенко.

Глава держави зазначив, що українська сторона наполягає на негайному впровадженні усього безпекового пакету домовленостей, встановлення повного припинення вогню та забезпечення доступу СММ ОБСЄ до усіх ділянок тимчасово окупованої території сходу України. "Для того, щоб просуватися з політичним процесом, нам потрібно мати реальні результати у безпековому плані", - підкреслив він.

Саме тому, додав Президент, Україна запропонувала розробити комплексну "дорожню карту" з імплементації Мінських домовленостей. "Це єдиний засіб повністю впровадити Мінські угоди", - переконаний він.

Порошенко підкреслив, що НАТО є "дуже важливим і надійним партнером України". Він закликав партнерів по НАТО продовжити тиск на РФ з метою виконання нею взятих на себе зобов'язань в рамках Мінських домовленостей.

"Ми сподіваємося, що наші партнери в НАТО будуть тиснути на Росію, щоб вона повністю впроваджувала Мінські угоди у плані безпеки", - заявив Порошенко.

Глава Української держави подякував Альянсу за "безпрецедентний комплексний пакет допомоги НАТО-Україна, який орієнтований на українські потреби", та підтримку у сфері реформування оборонного сектору.

"Найкращий відгук на російську агресію - це міцна Україна. Україна, яка досягла стандартів НАТО", - додав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-