Лідери ЄС підтвердили важливість збереження санкцій проти РФ - Порошенко

Лідери ЄС підтвердили важливість збереження санкцій проти РФ - Порошенко

Укрінформ
Президент Європейської ради Дональд Туск та президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер підтвердили важливість збереження санкцій проти РФ до відновлення територіальної цілісності України.

Про це лідери Євросоюзу заявили під час зустрічі з Президентом України Петром Порошенком у рамках участі в Саміті Європейської народної партії, повідомляє прес-служба Глави держави. 

"Глава Української держави поінформував про вчорашню зустріч Нормандської четвірки, що відбулася у Берліні. Співрозмовники вкотре підтвердили важливість збереження санкцій проти Росії до відновлення територіальної цілісності України", - йдеться у повідомленні.

Порошенко та Туск також скоординували позиції напередодні саміту Європейської ради, що відбудеться 20-21 жовтня, де обговорюватиметься стратегія Європейського Союзу щодо Росії.

Окрему увагу під час зустрічей було приділено питанню прискорення ратифікації Нідерландами Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

"Під час перемовин і Жан-Клод Юнкер, і Дональд Туск запевнили Петра Порошенка, що роблять усе для пришвидшення запровадження безвізового режиму для громадян України", - зазначили у президентській прес-службі.

Також на зустрічах глава Української держави, президент Європейської ради і президент Європейської комісії обговорили порядок денний Саміту Україна-ЄС, що відбудеться 24 листопада у Брюсселі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-