Поки спецконфіскацію футболять,

Поки спецконфіскацію футболять, "Сім'я" має час на переховування активів - Яценюк

Укрінформ
Екс-прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що представники режиму Януковича ведуть переговори щодо переоформлення заарештованих активів, які мають підпадати під спецконфіскацію, з одних на інші офшорні компанії. Якщо це станеться, гроші можуть і не повернутися.

Про це він розповів журналістам у кулуарах ВР, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У мене є припущення, чому даний законопроект не голосується. Нагадаю, що ці кошти знаходяться на рахунках 42 офшорних компаній. Чим довше не голосується цей закон, тим більше шансів того, що за сценою проходять переговори, й колишні представники режиму переоформлюють ці кошти з одних офшорних компаній на інші офшорні компанії», - зазначив Яценюк.

За його словами, після подібного переоформлення через рішення українських чи міжнародних судів активи можуть бути виведені за кордон, й «український народ не поверне гроші».

Політик також нагадав, що закон про спецконфіскацію, який просять ухвалити парламент, може повернути до державного бюджету 1,5 млрд доларів з активів екс-президента Януковича.

Водночас Яценюк зауважив, що сьогодні в парламенті відбудеться так зване перше читання проекту Державного бюджету на 2017 рік, а саме голосування за бюджетні висновки ВР з тим, аби уряд доопрацював проект бюджету-2017. Він підкреслив, що після доопрацювання закон про держбюджет у цілому голосуватиметься в листопаді, але до цього моменту потрібно ухвалити спецконфіскацію, оскільки дохідна частина бюджету містить, у тому числі, й надходження від арештованих активів.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні Верховна Рада вкотре не змогла включити в порядок денний урядовий законопроект 5142 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення стягнення в дохід держави необгрунтованих активів». 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-